Ook zo verbaast als je de camerabeelden van incidenten op TV ziet, bijvoorbeeld bij het nieuws of Opsporing verzocht? Axis, een van de grote jongens op dit gebied is dat waarschijnlijk ook een doorn in het oog (logisch, kunnen ze weer meer camera´s verkopen). Maar in dit geval geef ik ze het voordeel van de twijfel ze willen echt dat er betere beelden komen.
Het installeren van een netwerkcamera vereist kennis en nauwkeurigheid; alleen als de beveiligingscamera optimaal is geinstalleerd, is hoogwaardige beeldkwaliteit gegarandeerd. Er kan veel mis gaan bij de installatie van camera’s, zoals verkeerde montage, verkeerde behuizing, geen netwerktoegang, onmogelijke kijkhoeken en teveel lichtinval (bron).
Speciaal voor iedereen die er in geinteresseerd is, komen ze met een Technische gids over netwerkvideo
Jammer is dan wel weer dat deze gids 120 pagina´s omvat, ben heel benieuwd wie al deze informatie tot zich wil nemen. Maar goed, om ons te helpen komen ze met 5 praktische tips:
- Kennis is belangrijk; investeer dus in eigen kennis of neem de camera’s af bij een Axis-partner die ervaring en kennis heeft van IP- en netwerktechnologie.
- Maak van tevoren een duidelijk cameraplan bestaande uit plattegronden en het doel van de camera (waarnemen, herkennen en identificeren).
- Check het bestaande computernetwerk. Is de capaciteit voldoende om (gecomprimeerde) hoogwaardige videobeelden te verzenden en op te slaan.
- Lichtinval of tegenlicht zijn de voornaamste redenen voor matige of zelfs onbruikbare beelden. Let daarom op tegenlicht en andere lichtgerelateerde dilemma’s.
- Kies een passend videomanagement- of beheersysteem om camerabeelden op te slaan, snel en eenvoudig terug te zoeken en beelden veilig te stellen.